СЈАЈАН УСПЕХ МЛАДЕ ВОЖДОВЧАНКЕ

Теодора Ињац, сениорска репрезентативка у шаху, освојила је бронзану медаљу у категорији до 18 година на Првенству света у шаху за младе, које је одржано у Грчкој од 20 -30 октобра.

У конкуренцији 635 играча из 79 земаља, Теодора је одличном и стабилном  игром и великим самопоуздањем најавила блиставу будућност и велике успехе. Томе у прилог говоре и  разултати које је до сада остварила.

Шахом је почела да се бави пре десет година у ОШ „Веселин Маслеша“, а прве успехе је остварила  у Херцег Новом учешћем на европском такмичењу у убрзаном шаху 2008. и Светском кадетском првенству одржаном исте године у Вијетнаму. Највећи успех постигла је на Светском школском првенству 2014. у Кавали, у Грчкој, на ком је освојила златну медаљу у брзопотезном шаху.

Годину дана касније постала је омладинска првакиња Србије што јој је омогућило учешће на светским турнирима наредне две године. Чланица сениорске репрезентације Србије постала је 2017.

Због изванредних резултата и сјајних партија које је одиграла, Светска шаховска федерација прошле године доделила јој је звање женског интернационалног мајстора.

Тријумфом на овогодишњем женском првенству Србије постала je најмлађа сениорска првакиња државе.

Теодора сада иде у Спортску гимназију, планира да до средине следеће године постане женски велемајстор, да упише факултет, а у будућности – да уђе међу 10 најбољих на свету.

Поделите вест: