ОДЛУКЕ СА 16. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ

Скупштина општине Вождовац је данас, на 16. седници,  донела одлуку о престанку мандата одборника Драгослава Спасића, који је преминуо 02.08.2018. године.  На Скупштини је изгласан и престанак мандата два одборника који су претходно поднели оставке и то: Веселина Марковића, са изборне листе Ивица Дачић- „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србија (ЈС) и Ивана Станојевића са листе „Доста је било“ – Саша Радуловић.

Уместо одборника којима је престао мандат, већином гласова потврђен је мандат одборницима Слободану Мијаиловићу и Данијели Васић, са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује, Горану Кањевцу, са изборне листе  Ивица Дачић – „Социјалистичка партија Србије (СПС) – Јединствена Србијa (ЈС) и Дејану Илићу, са изборне листе „Доста је било“ – Саша Радуловић.

Према речима председавајућег Скупштине Александра Мирковића, с обзиром да су одборници Демократске странке Србије приступили одборничкој групи Српске напредне странке, СНС сада има 29 одборника од 55, што представља апсолутну скупштинску већину.

На скупштинској седници је на функцију заменика председника Градске општине Вождовац оставку из личних разлога дао Марко Сарић, а на његово место из редова одборника тајним гласањем изабран је Звонко Трајковић, дипл. инж. Електротехнике, коме је уједно изгласан престанак одборничког мандата. Председник општине Вождовац Александар Савић захвалио се на доброј сарадњи свом досадашњем заменику Марку Сарићу, a новоизабраном заменику пожелео је срећу у раду и изразио наду да ће сарадња бити добра и продуктивна.

На седници је због поднете писане оставке донето Решење о утврђивању престанка функције члана Већа Александра Радојевића.

Скупштина је донела Решење о изменама решења о избору Савета месних заједница на територији ГО Вождовац, сачињен у складу са  предлогом одборничке групе Александар Вучић-Србија побеђује, као и о измени решења о именовању чланова Надзорног одбора Установе спортски центар „Вождовац“, а с обзиром на чињеницу да је досадашњи члан овог органа Драгослав Спасић преминуо 02.08.2018. године.

Поделите вест: