ODLUKE SA 16. SEDNICE SKUPŠTINE OPŠTINE VOŽDOVAC

Skupština opštine Voždovac je danas, na 16. sednici,  donela odluku o prestanku mandata odbornika Dragoslava Spasića, koji je preminuo 02.08.2018. godine.  Na Skupštini je izglasan i prestanak mandata dva odbornika koji su prethodno podneli ostavke i to: Veselina Markovića, sa izborne liste Ivica Dačić- „Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) i Ivana Stanojevića sa liste „Dosta je bilo“ – Saša Radulović.

Umesto odbornika kojima je prestao mandat, većinom glasova potvrđen je mandat odbornicima Slobodanu Mijailoviću i Danijeli Vasić, sa izborne liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje, Goranu Kanjevcu, sa izborne liste  Ivica Dačić – „Socijalistička partija Srbije (SPS) – Jedinstvena Srbija (JS) i Dejanu Iliću, sa izborne liste „Dosta je bilo“ – Saša Radulović.

Prema rečima predsedavajućeg Skupštine Aleksandra Mirkovića, s obzirom da su odbornici Demokratske stranke Srbije pristupili odborničkoj grupi Srpske napredne stranke, SNS sada ima 29 odbornika od 55, što predstavlja apsolutnu skupštinsku većinu.

Na skupštinskoj sednici je na funkciju zamenika predsednika Gradske opštine Voždovac ostavku iz ličnih razloga dao Marko Sarić, a na njegovo mesto iz redova odbornika tajnim glasanjem izabran je Zvonko Trajković, dipl. inž. Elektrotehnike, kome je ujedno izglasan prestanak odborničkog mandata. Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić zahvalio se na dobroj saradnji svom dosadašnjem zameniku Marku Sariću, a novoizabranom zameniku poželeo je sreću u radu i izrazio nadu da će saradnja biti dobra i produktivna.

Na sednici je zbog podnete pisane ostavke doneto Rešenje o utvrđivanju prestanka funkcije člana Veća Aleksandra Radojevića.

Skupština je donela Rešenje o izmenama rešenja o izboru Saveta mesnih zajednica na teritoriji GO Voždovac, sačinjen u skladu sa  predlogom odborničke grupe Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje, kao i o izmeni rešenja o imenovanju članova Nadzornog odbora Ustanove sportski centar „Voždovac“, a s obzirom na činjenicu da je dosadašnji član ovog organa Dragoslav Spasić preminuo 02.08.2018. godine.

Podelite vest: