РЕНОВИРАНА САЛА ЗА ФИЗИЧКО У ОШ „БОРА СТАНКОВИЋ“

Фискултурна сала у ОШ „Бора Станковић“ реновирана је, замењен је стари и оштећен паркет, те ће од ове школске године ученици моћи да вежбају физичко у знатно бољим условима. У сали је обновљена вентилација, исцртани нови терени за кошарку, одбојку и рукомет, урађено осветљење и постављени нови рефлектори, а вредност радова је 1,6 милиона динара.

Уређена сала у насеља Бањица свечано је данас отворена у присуству помоћнице министра просвете, науке и технолошког развоја Весне Недељковић, руководства општине Вождовац, школе, као и садашњих и бивших ученика, међу којима су и спортисткиње Тања Петровић и Наташа Ковачевић.

Директорка ОШ „Бора Станковић“ Рада Ракочевић нагласила je да је школа позната по врхунским спортским резултатима својих ученика, као и по томе што су ту школу похађали бројни познати спортисти Србије, међу којима су тенисер Новак Ђоковић, ватерполисти Филип Филиповић, Југослав Васовић, Живко Коцић и Слободан Никић, кошаркашица Наташа Ковачевић, каратисткиња Тања Петровић…

Тања Петровић подсетила се најлепших успoмена из своје школе у којој је учила, расла и вежбала, а кошаркашица Наташа Ковачевић рекла је да је у сали те школе стекла прве спортске вештине и указала на значај спорта који, каже, формира карактер личности. „Уживајте у новој сали и немојте никада да престанете да се играте“, поручила је Ковачевићева ученицима.

Ова вождовачка школа првa је у низу школа у Републици Србији која је обновљена у оквиру пројекта „Визија здраве будућности“.

Поделите вест: