RENOVIRANA SALA ZA FIZIČKO U OŠ „BORA STANKOVIĆ“

Fiskulturna sala u OŠ „Bora Stanković“ renovirana je, zamenjen je stari i oštećen parket, te će od ove školske godine učenici moći da vežbaju fizičko u znatno boljim uslovima. U sali je obnovljena ventilacija, iscrtani novi tereni za košarku, odbojku i rukomet, urađeno osvetljenje i postavljeni novi reflektori, a vrednost radova je 1,6 miliona dinara.

Uređena sala u naselja Banjica svečano je danas otvorena u prisustvu pomoćnice ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesne Nedeljković, rukovodstva opštine Voždovac, škole, kao i sadašnjih i bivših učenika, među kojima su i sportistkinje Tanja Petrović i Nataša Kovačević.

Direktorka OŠ „Bora Stanković“ Rada Rakočević naglasila je da je škola poznata po vrhunskim sportskim rezultatima svojih učenika, kao i po tome što su tu školu pohađali brojni poznati sportisti Srbije, među kojima su teniser Novak Đoković, vaterpolisti Filip Filipović, Jugoslav Vasović, Živko Kocić i Slobodan Nikić, košarkašica Nataša Kovačević, karatistkinja Tanja Petrović…

Tanja Petrović podsetila se najlepših uspomena iz svoje škole u kojoj je učila, rasla i vežbala, a košarkašica Nataša Kovačević rekla je da je u sali te škole stekla prve sportske veštine i ukazala na značaj sporta koji, kaže, formira karakter ličnosti. „Uživajte u novoj sali i nemojte nikada da prestanete da se igrate“, poručila je Kovačevićeva učenicima.

Ova voždovačka škola prva je u nizu škola u Republici Srbiji koja je obnovljena u okviru projekta „Vizija zdrave budućnosti“.

Podelite vest: