ИЗЛОЖБОМ СЛИКА ПОЧЕЛИ ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ НА ВОЖДОВЦУ

Дванаестом самосталном изложбом слика Иване Стругаревић, у просторијама „Вождовачког центра – Шумице“ почело је обележавање манифестације „Дани европске баштине“ на Вождовцу. Љубитељи ове уметности вечерас су имали прилику да погледају циклус „Кретање“ који обухвата серију апстрактних слика кроз које уметница истражује свеобухватник ток кретања енергије, мисли и емоција.

Ауторка изложбе захвалила се Општини на успешној сарадњи и исказала почаствованост што је баш њеном изложбом почело обележавање ове манифестације на Вождовцу.Ивана је дипломирала сценографију у класи Миљена Креке Кљаковића и за кратко време реализовала велики број самосталних изложби у земљи и иностранству.

Окупљенима су се обратили члан Већа ГО Вождовац Момир Ћировић и координатор манифестације Вук Мирчетић који су пренели поздраве председника Александра Савића и истакли да општина Вождовац увек подржава овакав вид развоја културе.

Градска општина Вождовац и ове године традиционално учествује у организацији Дана европске баштине у Републици Србији у оквиру којих ће на Вождовцу бити организовано 10 манифестација. Детаљан програм погледајте на нашем сајту: www.vozdovac.rs

Поделите вест: