IZLOŽBOM SLIKA POČELI DANI EVROPSKE BAŠTINE NA VOŽDOVCU

Dvanaestom samostalnom izložbom slika Ivane Strugarević, u prostorijama „Voždovačkog centra – Šumice“ počelo je obeležavanje manifestacije „Dani evropske baštine“ na Voždovcu. Ljubitelji ove umetnosti večeras su imali priliku da pogledaju ciklus „Kretanje“ koji obuhvata seriju apstraktnih slika kroz koje umetnica istražuje sveobuhvatnik tok kretanja energije, misli i emocija.

Autorka izložbe zahvalila se Opštini na uspešnoj saradnji i iskazala počastvovanost što je baš njenom izložbom počelo obeležavanje ove manifestacije na Voždovcu.Ivana je diplomirala scenografiju u klasi Miljena Kreke Kljakovića i za kratko vreme realizovala veliki broj samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Okupljenima su se obratili član Veća GO Voždovac Momir Ćirović i koordinator manifestacije Vuk Mirčetić koji su preneli pozdrave predsednika Aleksandra Savića i istakli da opština Voždovac uvek podržava ovakav vid razvoja kulture.

Gradska opština Voždovac i ove godine tradicionalno učestvuje u organizaciji Dana evropske baštine u Republici Srbiji u okviru kojih će na Voždovcu biti organizovano 10 manifestacija. Detaljan program pogledajte na našem sajtu: www.vozdovac.rs

Podelite vest: