МОПЕДИСТИ – НАЈУГРОЖЕНИЈА ГРУПА ДВОТОЧКАША НА ВОЖДОВЦУ

Најугроженија група моторизованих двоточкаша на Вождовцу су мопедисти, показало је истраживање Агенције за безбедност саобраћаја, због чега је ова општина изабрана за завршну у спровођењу кампање обуке мопедиста, изјавила је данас директорка Агенције Јасмина Милошевић.

Двоточкаши имају 20 пута већу вероватноћу да доживе саобраћајну незгоду у односу на остале учеснике у саобраћају и врло је значајно да сами знају да се заштите од незгоде, рекла је она на предавању о безбедном понашању мотоциклиста као уесника у саобраћају, које је данас одржано у сали општине Вождовац.

Предавање је одржано у оквиру пројекта под називом „Тренинг безбедне вожње за мотоциклисте и мопедисте“, који већ другу годину реализује Агенција у сарадњи са Асоцијацијом за безбедност мотоциклиста.

Представник Асоцијације за  безбедност мотоциклиста Владимир Јефтић, упозорио је је да је у свакој деветој саобраћајној незгоди са смртним исходом учесник двоточкаш. Захваљујући повећаној свести учесника  у саобраћају наведене категорије, у 2018. години  у првих пет месеци забележено је смањење смртно настрадалих  и повређених двоточкаша, показало је истраживање Агенције за безбедност саобраћаја.

Полазници безбедне вожње после предавања у Општини, имали су прилику да своја знања, ставове и вештине потребне за безбедно учествовање у саобраћају унапреде и током практичне обуке која је одржана на Ади хуји.

Председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић је истакао значај добре сарадње локалне самопураве са представницима Агенције и Асоцијације, што резултира повећањем безбедности свих учесника у саобраћају на Вождовцу.

Поделите вест: