УМЕСТО „ПАЗЛ ГРАДА“ – НОВИ ПАРКИНГ НА БАЊИЦИ

Нови паркинг са 72 места за паркирање биће изграђен на Бањици у близини пијаце чиме ће се станарима „пет солитера“  омогућити олакшано паркирање.

Радове на изградњи паркинга на углу улица Црнотравска и Бахтијара Вагабзаде који су започели данас, обишли су заменик градоначелника Горан Весић и председник општине Вождовац Александар Савић.

Горан Весић је рекао да ће инвестиција у вредности од 16 милиона динара које је обезбедила Општина, решити део проблема становника овог дела Вождовца.

„На овом месту је био „Пазл град“, за који је бивша власт утрошила око 40 милиона динара, радио је кратко и након тога је постао ругло и доказ бесмислених пројеката. Успели смо да решимо један од већих проблема са којима се суочавају грађани у овом делу града, јер се на њиховом паркиралишту паркира и део грађана који долази на Бањичку пијацу, која се налази у непосредној близини. Надам се да ћемо изградњом додатних паркиг-места овај проблем решити“ истакао је Весић.

Он је најавио да ће радови трајати око месец дана, као и да се у међувремену уређују и делови Бањичке пијаце.
„Трудићемо се да нађемо трајно решење и за реконструкцију Бањичке пијаце, попут Палилуске, Каленић или Савско-сењачке пијаце“ рекао је заменик градоначелника.

Председник ГО Вождовац Александар Савић напоменуо је да се на Вождовцу раде пројекти које су иницирали грађани, па је тако и паркинг на овом месту иницијатива станара који су дуги низ година имали проблем са паркирањем.

Осим радова на изградњи паркинга који ће трајати 45 дана, Општина ће уложити и у реконструкцију приступних саобраћајница и некатегорисаних путева на Митровом брду, који од 70-тих година од изградње насеља Браће Јерковић није нико обновио.

Почетку радова на изградњи паркинга присуствовали су чланови Већа ГО Вождовац Реља Огњеновић, Момир Ћировић и Милош Стојановић, као и директор ЈП „Градске пијаце“ Бојан Бајагић.

Поделите вест: