УЗ ПЕСМУ И ИГРУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ „ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“

Ученици Основне школе „Јанко Веселиновић“ данас су свечаним програмом обележили Дан школе, која поносно носи име великог српског књижевника.

Пред великим бројем родитеља и гостију наступали су ученици школског хора, малишани из фолклорне групе, чланови музичке секције, као и школско позориштанце под руководством Марије Бастаћ. Ђаци су кроз причу и занимљиве анегдоте представили лик и дело Јанка Веселиновића.

Ученица Софија Бајић казивала је стихове песме којом је освојила главну награду на Општинском такмичењу рецитатора. Ученици 8. разреда извели  су Моцартову  композицију Дона нобис, а најлепши моменат био је када су осмаци одсвирали познати инструментал Карла Џенкинса под називом Адиемус. Ово музичко извођење талентованих основаца изазвало је одушевљење публике.

На самом крају програма, директор Школе Драган Станковић уручио је награде за ученике који су остварили успехе на разним такмичењима током године.

Обележавању Дана школе, у име Градске општине Вождовац, присуствовао је члан Већа задужен за школске и предшколске установе Милош Стојановић.

Поделите вест: