ЗУЦЕ ПОСЛЕ СКОРО ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ДОБИЛО ВЕЗУ СА АУТО-ПУТЕМ

Становници насеља Зуце, после скоро шест деценија, коначно су добили везу са ауто-путем, након окончаних радова на реконструкцији Улице 13. нова која спаја Зуце и подавалска села са ауто-путем код компаније Икеа.

„Изградњом петље код Икее дошли смо у ситуацију да грађани овог краја који користе Авалски пут могу да добију бржи излаз на ауто-пут, краћи пет километара него до сада. Урадили смо километар и по ове улице која је сада широка пет метара, док је ширина тротоара метар и по. На тај начин смо им омогућили директну и краћу везу“, рекао је градски менаџер Горан Весић, који је обишао завршне радове заједно са чланом Већа општине Вождовац Рељом Огњеновићем и директором ЈКП „Београд-пут” Иваном Тејићем.

Према његовим речима, то је директна последица доласка компаније Икеа која је урадила све прилазне саобраћајнице у вредности од око десет милиона евра и предала их граду.

Реља Огњеновић, члан Већа општине Вождовац задужен за саобраћај захвалио је Граду Београду на инвестицији и додао да ово није прва велика инвестиција града, јер су поред главних улица у овом насељу асфалтиране и улице у Пиносави, Белом потоку, Рипњу. Како је најавио Огњеновић, радиће се и  главна саобраћајница у Кумодражу, али и свим деловима општине, јер је циљ да се грађанима обезбеде што бољи услови за живот.

Извођач радова на реконструкцији Улице 13. нова је ЈКП „Београд-пут”, а вредност ове инвестиције износи око 40 милиона динара. Предузеће је претходно урадило и комплетну улицу кроз Зуце у дужини од 2,5 километара са тротоарима са обе стране.

Поделите вест: