ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ УРЕДИЛА СВОЈЕ ШКОЛЕ И ВРТИЋЕ

Општина Вождовац је уложила 130 милиона динара и у претходне четири године је уредила и оградила основне школе у које није улагано ранијих година, а реновирала је и четири вртића.

Нове ограде су добиле основне школе „Васа Чарапић“ – Бели поток и издвојено одељење у Зуцу, „Вук Караџић“ из Рипња – Брђани и издвојено одељење у Прњавору, док је поред ограде у ОШ „Бора Станковић“ реновиран и кров, a ОШ  „Карађорђе“ је, уз нову ограду, добила и нове тоалете и свлачионице.

У ОШ „Бранислав Нушић“, поред постављене нове ограде и фасаде, реконструисани су кров и дотрајала и небезбедна пасарела преко Заплањске улице између две школске зграде. У  ОШ „Јајинци“ постављен је потпорни зид и рампа за особе са инвалидитетом.

ОШ „Веселин Маслеша“ добила је нову кухињу, тоалете и прилаз школи са степеницама.

Матична школа „Вук Караџић“ у центру Рипња сада има уређене свлачионице, фискултурну салу са топлим тунелом до школске зграде, док је ОШ „Филип Филиповић“ добила нове тоалете, подне облоге у ходницима, а уређен је и плато испред школе.

Општина је за најмлађе уредила и вртиће у Рипњу:  „Колибри“ у центру и „Радосно детињство“ у насељу Колонија, док су нове тоалете добили малишани у вртићу „Невен“ у Кумодражу 1, а у вртићу „Мила Јефтовић“ уређено је двориште.

Поделите вест: