ВК ПАРТИЗАН ДА ПОШТУЈЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СРБИЈЕ – ПРЕСУДА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА ПРАВОСНАЖНА

Општина Вождовац позива руководство Ватерполо клуба „Партизан“ да поштује правоснажну пресуду Апелационог суда у Београду којом се потврђује право коришћења општине Вождовац над спортским центром на Бањици, због чега је Град као власник донео решење којим се право коришћења на објектима овог спортског центра преноси на Установу спортски центар „Вождовац“, чији је оснивач Градска општина Вождовац

„Руководство ВК „Партизан“ би требало да престане да обмањује јавност да је реч о гашењу клуба и предаји кључева просторија спортског центра. Подсећамо их још једном да је реч о правоснажној пресуди Апелационог суда, која се не може побијати ни једним редовним ни ванредним правним леком, односно не постоји могућност подношења било какве жалбе или ревизије. Ангажовање пет адвокатских канцеларија од стране руководства Ватерполо клуба неће променити ту чињеницу. Зато их  још једном молим да престану да се крију иза трофеја и покажу да и за њих, као и за све друге, важе одлуке институција ове државе“, изјавио је данас председник Oпштине Александар Савић.

ВК „Партизан“ никада није био власник спортског центра на Бањици, као ни општина Савски венац чији је Извршни одбор пре 25 година државну имовину незаконито доделио овом ватерполо клубу. Због тога ВК „Партизан“ никад није био власник, нити је власник спортског центра на Бањици, иначе би као такав био уписан у катастар непокретности.

Једина општина која је  икада била уписана у катастар непокретности Републичког геодетског  завода (РГЗ ) као корисник спортског центра на Бањици је Градска општина Вождовац, што се може веома лако проверити, истакао је Савић.

Председник Управног одбора Александар Шоштар је више пута и сам рекао да базени на Бањици „формално правно“ нису власништво Партизана, јер се води спор са општином Вождовац.

Савић је додао да је разочаран неодговорним понашањем руководства ВК „Партизан“ које не прихвата судску одлуку, а ни одлуку Града Београда као власника, а сада изгледа ни одлуку Општине да помогне клубу тако што ће финансирати све тренинге, утакмице и ватерполо школу. Према његовим речима, то ствара сумњу да нису у питању интереси спорта, већ неки други.

У случају да руководство ВК „Партизан“ на буде поштовало правоснажну судску пресуду, Oпштина ће бити принуђена да покрене тужбу за исељење и накнаду штете.

Молимо руководство „ВК Партизан“ да поштује институције ове земље и да неистинитим информацијама престане да наноси штету клубу и спортистима, а посебно општини Вождовац која на све начине жели да помогне.

Поделите вест: