КАТАСТРОФАЛНО СТАЊЕ СПОРТСКОГ ЦЕНТРА НА БАЊИЦИ

Комисија општине Вождовац, формирана да процени стање у којем се налази Спортски центар на Бањици после 25 година незаконитог коришћења од стране Ватерполо клуба „Партизан“, закључила је да је објекат у катастрофалном стању и да постоје одређене површине које нису регистроване и заведене као део центра.

Кров прокишњава, плафони на пливалишту отпадају, влага је у близини електричних инсталација што прети да угрози безбедност посетилаца. Плочице на базену су прилично оштећене, вода у базенима хладна, температура објекта незадовољавајућа, отпадају делови фасаде, фитнес центар са излепљеним и распаднутим справама за вежбање, слика је коју је комисија затекла у центру.

Објекат има око 5.500 квадрата пословног простора, без отворених базена и тениских терена, који су такође у његовом саставу.

Установљено је и да неколико локала није имало уговоре о плаћању закупа, што ствара основ за сумњу да се новац није сливао у легалне токове и буџет центра, већ у нечије приватне џепове.

Један локал од 500 квадрата нигде није евидентиран и не може се утврдити да ли је власник локала плаћао закупнину, а за два локала већ 15 година не постоји евиденција о плаћању закупа.

Комисија је утврдила да је и 10 тениских терена у оквиру спортског центра такође нерегистровано, што значи да не постоје званични трагови о издавању тих терена и приходима које су остваривали.

Према проценама комисије, ВК „Партизан“ је само од закупа локала приходовао око 30 милиона динара на годишњем нивоу, а створио је дугове веће од 120 милиона динара.

Општина Вождовац је недавно започела процес преузимања Спортског центра на Бањици након одлуке Апелационог суда и решења Града Београда.

Општина је већ урадила пројектну документацију за реконструкцију, побољшање енергетске ефикасности и гасификацију целог центра. Извршена су и геолошка испитивања и пронађена термална вода која ће бити искоришћена за грејање целог спротског центра и воде у базенима.

Поделите вест: