БАЗЕНИ НА БАЊИЦИ ОПЕТ ПРИПАДАЈУ ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ

Спортски центар на Бањици је, после 25 година незаконитог коришћења, враћен  општини Вождовац.

Апелациони суд је 2016. године потврдио право коришћења општине Вождовац над спортским центром на Бањици, који је као државна имовина, незаконитом одлуком Извршног одбора општине Савски венац 1992. године дат на коришћење Ватерполо клубу „Партизан“.

После одлуке суда, општина је покренула поступак враћања и крајем прошле године, након добијеног решења од Града Београда, почела процес преузимања спортског центра на Бањици од Ватерполо клуба „Партизан“, који је управљао центром на основу незаконите одлуке уз огромне дугове од око 120 милиона динара.

„ВК ‘Партизан’ никад није био власник базена на Бањици. Општина Вождовац је прекинула тренд отимања имовине и вратила грађанима једини базен у граду Београду који им је бесправно био одузет“, нагласио је председник општине Александар Савић.

Он је истакао да је „Бањица“ у веома лошем стању,  да у центар  није улагано деценијама, да температура воде и грајање не задовољавају постављене стандарде.

„Општина је већ урадила пројектну документацију за реконструкцију, побољшање енергетске ефикасности и гасификацију целог центра. Извршили смо и геолошка испитивања и пронашли термалне воде које ће бити искоришћене за грејање целог спротског центра и воде у базенима“, указао је председник општине Савић.

Савић истиче да општина жели да подржи рад најтрофејнијег Ватерполо клуба „Партизан“ и да је понудила управи клуба да финансира термине за тренинге играча, термине свих утакмица и термине школе ватерпола за децу.

Он верује да ће улагањима општине у спортски центар на Бањици бити створени бољи услови, не само за ватерполисте ВК „Партизан“, већ и за све становнике општине Вождовац и Београда, од најстаријих до најмађих.

Поделите вест: