ПРОДУЖЕНА ЛИНИЈА 404 У РИПЊУ И УВЕДЕНА НОВА ЛИНИЈА 407Л

Траса нове линије 407 Л

Од уторка 20.02.2018. године у Рипњу је продужена постојећа линија 404 која ће саобраћати од центра насеља Рипањ до насеља Бела река, а уведена је и нова линија – 407л, која ће повезивати насеља Бела река и Требеж.

Секретаријату за јавни превоз су се обратили представници МЗ Рипањ са захтевом за омогућавање директне везе насеља Бела река са центром Месне заједнице Рипањ. Како би се изашло у сусрет захтеву корисника и омогућила квалитетнија веза са различитим центрима од значаја за образовање, здравствену заштиту, административне послове стациониране у центру Рипња, Секретаријат за јавни превоз је извршио промену трасе и продужење постојеће линије  404 до насеља Бела река.

Нова траса линије  404 биће: БЕЛА РЕКА – Пут за Колонију – Авалска – Пут за Трешњу – Пут за Павићевац – Крагујевачки пут – ТРЕШЊА (ОКРЕТНИЦА).

Такође, Тимочки пут у Рипњу на потезу од Авалске улице до Липовичког пута у наредном периоду биће опслужен новом линијом 407Л, која ће повезивати насеља Бела река и Требеж. На наведени начин јавни превоз се Улицом 29. новембра у дужини од једног километра поново уводи у насеље Требеж (до раскрснице са Ул. Сењска).

На обе линије возиће минибус.

Траса линије 404

Постојећа линија 405Л биће враћена на стару трасу: Глумчево Брдо – Ненадовац – Караула и продужена до АС Барајево.

Након завршетка пробног рада и анализе параметара рада линије 405Л која је крајем 2017. године Тимочким путем продужена од Глумчевог брда до Беле реке, размене информација са ГО Барајево и ГО Вождовац, као и доспелих захтева корисника, Секретаријат за јавни превоз је донео одлуку да се постојећа линија раздвоји на два дела.

У наредном периоду, линија 405Л ће имати стару кружну трасу на потезу Глумчево Брдо – Ненадовац – Караула, при чему ће од Каруле ова линија бити продужена до АС Барајево. На овај начин, потреба корисника за локалним кретањима која се пре свега односила на долазак и одлазак из школе на Глумчевом брду, као и комуникацију са садржајима у општини Барајево, биће обезбеђена најкраћом везом.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Поделите вест: