ОПШТИНА И ГРАДСКА ПРЕДУЗЕЋА У СУСРЕТ ПРОБЛЕМИМА ВОЖДОВЧАНА

Општина Вождовац је, по други пут ове године, организовала састанак представника стамбених зграда са директорима градских јавних предузећа, како би се што брже дошло до решења комуналних проблема.

На питања грађана одговарали су председник општине Вождовац Александар Савић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, директор ЈП „Градско стамбено” Никола Ковачевић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић, извршни директор ЈКП „Зеленило Београд“ Наташа Шишаковић и директор ЈКП „Градска чистоћа – Београд“ Мирослав Богдановић.

Станари и представници скупштина станара из улица Војводе Степе, Паунове, Устаничке, Римске указали су на проблеме текућег одржавања зграда, простора за одлагање рециклираног отпада, паркирања на неодговарајућим местима испред улаза, као и проблем недовољног броја педијатара у подавалским амбулантама.

Секретару за саобраћај је упућен предлог да се у Тетовској улици у близини ОШ „Доситеј Обрадовић“ поставе лежећи полицајци. Указано је на потребу увођења ноћне аутобуске линије 401, а  станари насеља Браће Јерковић упутили су захтев „Зеленилу“ да уреди и санира оштећене стазе у њиховом насељу.

Општина Вождовац последњих година за своје суграђане редовно организује разговоре са надлежним градским службама, како би се многа питања и проблеми ефикасније решили, рекао је председник Савић и додао да ће се овај вид сарадње наставити.

Поделите вест: