ВОЖДОВАЦ ПЛАНИРА ПОСТАВЉАЊЕ КАМЕРА НА 16 ЛОКАЦИЈА

Општина Вождовац организовала је данас на Бањици трибину на којој је главна тема била безбедност грађана у овом делу Вождовца. На скупу је, коме је присуствовало више од 200 грађана, истакнуто да се планира постављање фиксних и покретних камера на 16 локација, као и да је 18 од 25 школа на Вождовцу покривено школским полицајцем.

На питања грађана одговарала је државни секретар у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић, начелник Полицијске станице Вождовац Небојша Драговић, Милован Перић командир полицијске испоставе Вождовац, Александар Ђукић шеф криминала у Полицијској станици Вождовац, Бранка Попадић начелник Одељења за путне исправе у Управи за управне послове – Љермонтова, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције за инспекцијске и прекршајне послове Горан Раденковић и члан Већа ГО Вождовац Реља Огњеновић.

Окупљени грађани постављали су питања везана за саобраћајне казне, псе луталице, проблем наркоманије …  Затражили су и појачано патролирање полиције у касним сатима.

„Полиција константно ради на повећању безбедности грађана и министар Небојша Стефановић свакодневно инсистира на доброј комуникацији полиције и грађана. ПС Вождовац свакодневно ради на очувању јавног реда и мира и решавању кривичних дела. Током 2017. године је било 109 кривичних дела мање у односу на претходну годину. Почињено је једно убиство и још једно у покушају док се 2016. догодила три убиства и седам у покушају.Када говоримо о насиљу у породици, грађани су данас слободнији да пријаве насилнике и процесуирано је 51 кривично дело из те области и изречена 101 хитна мера за починиоце насиља. Смањен је број имовинских деликата, и заплена наркотика је највећа у 2017. години“, информисала је грађане државни секретар Дијана Хркаловић.

Поделите вест: