ПОМОЋ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ СТАНАРИМА У РЕШЕВАЊУ КОМУНАЛНИХ ПРОБЛЕМА

Општина Вождовац организовала је данас састанак управника и представника стамбених зграда из месних заједница Медаковић III, Браће Јерковић, Милунка Савић и Митрово брдо са надлежнима из јавних служби Града Београда, како би помогли грађанима у решавању комуналних проблема.

Током два сата у Градској општини Вождовац на питања грађана одговарали су председник општине Вождовац Александар Савић, секретар за саобраћај Душан Рафаиловић, генерални директор ЈКП „Зеленило – Београд“ Слободан Станојевић, директор ЈКП „Градска чистоћа – Београд“ Мирослав Богдановић и директор Сектора за техничке послове ЈП „Градско стамбено“.

Највећи број питања односио се на комуналне и саобраћајне проблеме попут паркирања, одржавање кровова и неисправних лифтова, замену улазних врата и уређење прилазних стаза зградама. Било је и предлога за постављање семафора на прометним местима на Вождовцу, предложено је увођење додатне линије 26а до Славије, постављање видео надзора и др.

Питања на која није могло одмах да се одговори, председник Савић је записивао, као и адресе на које ће надлежни из Општине или јавних предузећа и секретаријата изаћи на терен и у што краћем року покушати да реше проблем.

Он је позвао грађане да и сами одржавају своје улазе и чистоћу око зграде, подсетивши да је Општина до сада заменила 144 дотрајалих улазних врата, док је у плану замена још 50.

Савић је подсетио да је Општина подржала акцију „Уредимо Вождовац“ у којој је посађено чак 2000 зимзелених стабала у насељима Медаковић III и Браће Јерковић.

Поделите вест: