БЕСПЛАТНА КОНТРОЛА ШЕЋЕРА И ДРУГИ ПРЕГЛЕДИ ДЗ „ВОЖДОВАЦ“

У организацији ДЗ „Вождовац“- Службе за поливалентну патронажу и компаније Ascensia Diabetes Care, у понедељак 5. фебруара 2018. године од 8.30 до 10.30 часова, у  Огранаку „Др Александар Јеличић“  (Мештровићева 34), хол Службе за здравствену заштиту одраслих становника, спровешће се бесплатна контрола нивоа шећера у крви.

У оквиру ове акције, сви заинтересовани грађани ће моћи да провере своју гликемију и добију тумачење вредности, као и савете и инструкције у вези превенције шећерне болести и даљег поступања у случају повећане вредности.

Пипрема пацијената пре прегледа: пре доласка не сме доручковати, пити млеко, чај, кафа и сокови, нити  узимати алкохол. Предходног дана потребно је узимати оброке без угљених хидрата, а последњи оброк је до 20 часова.
Потребно је да грађани са собом понесу неки од идентификационих докумената (лична карта, пасош, возачка дозвола) или здравствену књижицу која не мора бити оверена

ОСТАЛИ БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ:

Такође, од уторка 06. до четвртка 08. фебруара, у времену од 08 до 09.30 часова омогућено је бесплатно мерење ТА, гликемије и здравствено саветовалиште и то за становнике следићих месних заједница по данима:

Уторак:
„Милорад Медаковић“, „Тешића купатило“, „Браће Јерковић“, амбуланта Рипањ – у Дневном центру клуба за старије, Војводе Степе 280 и МЗ „Кумодраж I“ од 09 -10ч.

Среда:
„Медаковић III“, „Душановац“, „Кумодраж село“, Јајинци –
у МЗ „Кумодраж II“ од 09-10 ч и у МЗ „Јајинци“ сваке друге среде у месецу од 09-09ч.

.Четвртак:
„Шумице“, „Бањица“, „Милунка Савић“, „Митрово брдо“, „Бели поток“ (сваки први четвртак у месецу) – у Удружењу пензионера Рипањ (први и последњи четвртак у месецу) у времену од 09-10ч.

Поделите вест: