НА ПРЕВЕНТИВНИМ ПРЕГЛЕДИМА 580 ПАЦИЈЕНАТА

У оквиру акције бесплатних превентивних здравствених прегледа, која је спроведена у недељу 24. децембра у Дому здравља „Вождовац“, од 8 до 16 часова прегледано је 580 грађана, што је највећи број пацијената са територије општине Вождовац који се, до сада, одазвао овој акцији Министарства здравља.

Пацијенти су имали организоване ултразвучне прегледе абдомена, офтамолошке прегледе, лабораторијске анализе холестерола и триглицерида, као и контролу крвног притиска.

Менаџмент Дома здравља „Вождовац“, на челу са в. д. директорком др Невенком Величковић, је својим присуством и активностима подржао иницијативу Министарства здравља. У циљу што ефикацније организације рада, кроз разговор са пацијентима, излазило се у сусрет њиховим потребама, а све у циљу ране дијагностике и промоције превенције.

Подсећамо грађане да свакодневно од 7 до 9 часова, у оквиру Кутка здравља у холу лабораторије у централном објекту у Устаничкој 16, могу измерити крвни притисак и добити савете за унапређење здравља и превенцију оболевања од хроничних незаразних болести.

Поделите вест: