ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПОЕЗИЈЕ „ИЗМЕЂУ ДВА НЕСНА”

Промоција збирке поезије „Између два несна” Јелице Црногорчевић, одржана је у просторијама Градске општине Вождовац, пред бројним љубитељима поезије.

„Мојој души перо у руке дале су патња, животно искуство, мудрост, знање и поред свега, оно што је покретач свега у мом животу, а то је љубав. Од кад знам за себе, знам за књигу. Књиге су ме опчињавале од најранијег детињства до данас. Требало је много година од бајки које сам читала као дете, преко хиљада различитих књига које сам упијала током живота, да у мени сазри идеја да и сама нешто напишем“ –каже ауторка.

Песникиња Јелица Црногорчевић добитник је „Златног пера“ на међународном песничком такмичењу у Љубљани за 2017. годину, а према речима критичара у својим песмама обраћа се себи и свима око себе, да бисмо давали и умножавали љубав. Осим бављења писања поезије, Јелица је по струци професор српског језика и књижевности у средњој школи.

Песникињу и све присутне госте поздравио је Вук Мирчетић, у име председника општине Вождовац Александра Савића, истакавши да Општина увек подржава уметничке и културне програме, као и поетске вечери, попут ове данашње.

У промоцији збирке поезије учествовали су Тања Вукићевић, у име издавача, психолог Радмила Симијоновић и ауторка, док су стихове говорили Марта Вујошевић и Сања Јосимов. На гитари су, у музичком предаху, свирали Стефан Бојиновић и Алекса Радосављевић.

Поделите вест: