НОВА ПОСЛОВНО – ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА КОД БУБАЊ ПОТОКА

Општина Вождовац покренула је иницијативу да се уз ауто – пут Београд – Ниш и будуће обилазнице код Бубањ потока, формира велика пословно – индустријска зона на 40 хектара.

Нацрт плана детаљне регулације за ту комерцијалну зону изложен је у градском Секретаријату за урбанизам до 6. децембра, а почетком наредне године заседаће Комисија за планове Скупштине града, на којој ће се дискутовати о овом нацрту.

Дирекција за грађевинско земљиште подржала је идеју да се искористи око три хектара површине чији је власник Општина Вождовац, а да Град, поступком експропријације, остатак откупи од власника околних парецела.

На простору иза ауто-пијаце тренутно се налазе неуређене зелене и пољопривредне површине. Уколико се усвоји план детаљне регулације, на том простору моћи ће да се граде објекти у укупној површини од око 300 хиљада квадратних метара.

 

„Пословни комплекс је логичан наставак економске зоне која се формирала код „Икее“. Отварањем производних погона, складишта, карго центара, магацинских простора, стварамо услове да се отворе нова радна места“, рекао је председник општине Вождовац Александар Савић.

Поделите вест: