ВОЖДОВАЧКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ ОПРОБАЛИ СЕ У ЕДУКАТИВНИМ РАДИОНИЦАМА МЕФ ЛИГЕ ЗНАЊА

Ученици Осме београдске гимназије и Друге економске школе учествовали су у првом кругу едукативних радионица под називом МЕФ Лига знања – Студија случаја, које је су за њих и ове године припремили Градска општина Вождовац и Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије (МЕФ). Циклус такмичења се састоји од пет кругова у различитим областима како би сви имали једнаке шансе да се искажу у ономе у чему су најбољи, без обзира на то да ли иду у стручну школу или у гимназију.

Средњошколци су на почетку одслушали занимљиво излагање младих педавача Факултета о основама дигиталне рекламе, маркетингу и предузетништву. Потом су ученици, подељени у тимове који броје од три до пет чланова, имали прилику да се опробају у маркетиншким предлозима, реторичким вежбама, друштвеним играма, дебатама и предузетништву да би све научено исказали у финалном кругу – БИЗНИС ПЛАН!

Вук Мирчетић, координатор пројекта испред општине Вождовац, поздравио је средњошколце рекавши да је ове године пред њима, за разлику од претходних година, један нови концепт пројекта под називом МЕФ лига знања, уверен да ће им се допасти и бити од користи.

Председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић обратио се младима, са којима како каже, има посебно задовољство да ради и да подржи све њихове добре и конструктивне идеје. „Верујем да ћете учествујући у овом Пројекту научити нешто ново и тако обогатити своје знање. Ви сте генерација која ће, према потребама савременог друштва, модерним технологијама развијати све оно што су старији пре њих стварали“- поручио је Мирковић средњошколцима, подсетивши их да су врата општинског руководства увек отворена за сва њихова питања, предлоге, сугестије, али и критике.

Факултет за примењени менаџмент, економију и финансије и ове године припремио је вредне награде за тимова који на крају такмичења буду имали највише сакупљених бодова.

Поделите вест: