ПРЕГЛЕДАНО ОКО 200 ВОЖДОВЧАНА У АКЦИЈИ БЕСПЛАТНИХ ПРЕГЛЕДА

У оквиру акције бесплатних превентивних здравствених прегледа, које организује Министарство здравља у циљу ране дијагностике и промоције превенције, у недељу 15. октобра у Дому здравља „Вождовац“ прегледано је око 200 грађана. У присуству многобројних пацијената спроведени су гинеколошки и ултразвучни прегледи абдомена, контрола крвног притиска и радионице на тему „Унапређење здравља и превенцијa болести“.

Присутнима се обратила в. д. директора Дома здравља „Вождовац“ др Невенка Величковић, која је подржала иницијативу Министарства здравља и указала на значај превентивних прегледа, с обзиром на то да су карциноми, као и болести срца и крвних судова водећи узрок умирања у Србији.

Она је уједно позвала грађане да присуствују трибини са темом „Заједно до здравља – имунотерапија и вакцине у онкологији“, која ће бити одржана 26. oктобра 2017. године са почетком у 18 часова у свечаној сали Дома здравља.

Из Дома здравља „Вождовац“ подсећају грађане да свакодневно од 7 до 9 часова, у оквиру Кутка здравља у холу лабораторије у централном објекту у Устаничкој 16, могу измерити крвни притисак и добити савете за унапређење здравља и превенцију оболевања од хроничних незаразних болести.

Поделите вест: