70 ГОДИНА ДОБРОВОЉНОГ ВАТРОГАСНОГ ДРУШТВА „ВОЖДОВАЦ“

Значајан јубилеј – 70 година рада и постојања Добровољног ватрогасног друштва „Вождовац“ обележен је данас свечаним дефилеом ватрогасних јединица на платоу испред Градске општине Вождовац.

После смотре, колона се упутила Устаничком улицом ка „Вождовачком центру-Шумице“, где је изведена јавна показна вежба у којој су ватрогасци демонстрирали како изгледа спасавање грађана из запаљене зграде. Свечаном академијом у којој су ученици ОШ „Веселин Маслеша“ извели представу и доделом признања завршен је сусрет ватрогасних друштава главног града и друштава из региона са којима Вождовачка јединица има дугогодишњу пријатељску сарадњу.

Општина Вождовац је поводом јубилеја уручила члановима ДВД „Вождовац“ 20 радно заштитних униформи и 20 чизама, рекао је Вук Мирчетић, изасланик председника Градске општине Вождовац Александра Савића. Он се захвалио Добровољно ватрогасном друштву„Вождовац“ истакавши да је професионално одреаговало у свакој кризној ситуацији на територији главног града.

Свечаности су присуствовали помоћник министра унутрашњих послова Предраг Марић, конзул Руске Федерације Сергеј Огурцов, начелник Управе за ванредне ситуације у Београду Раде Милошевић, гости из братске општине Шемпетер из Словеније и бројни посетиоци.

Поделите вест: