ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ПРИЈЕМОМ МАЛИШАНА ОБЕЛЕЖИЛА ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

Традиционалним пријемом вождовачких предшколаца и ђака у Свечаној сали општине Вождовац, на симболичан начин обележена је Дечја недеља. Малишане, који су дошли у организацији Удружења „Пријатељи деце Вождовца“, у име председника општине Вождовац, примио је Милош Стојановић, члан Већа задужен за предшколске и школске установе.

Деца старије групе из вртића „Пинокио“ имала су прилику да, у отвореном разговору, питају све што их интересује и дају предлоге како уредити околину. Они су се похвалили дидактичким материјалом који у оквиру Монтесори програма, користе у свом вртићу. Како је објаснила директорка ПУ „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић, управо Вртић „Пинокио“ са Вождовца, први је у Београду који васпитава и образује групу малишана по Монтесори програму, уз свкодневне вежбе из практичног живота, вежбе из математичке и језичке области, експерименте из природних наука, историје, географије…

После најмлађих, Стојановић је примио делегацију ђачког парламента основних школа, подсетивши их да је Општина у претходном периоду урадила много на уређењу њихових школа – реновирала тоалете, поставила нове ограде, заменила кровове и још много тога што је било неопходно. Ученици су се интересовали о могућностима уређења зелених површина, спортских терена, постављању кошева где недостају и додатног броја рачунара у својим кабинетима информатике.

Средњошколци из вождовачких гимназија и стручних школа постављали су нешто озбиљнија питања која се тичу буџета, спортских активности, туризма. Милош Стојановић је ученике позвао да и наредних година учествују у бесплатним спротским садржајима, које им општина Вождовац омогућава током летњег и зимског распуста, а подржао је и предлог да се обилазак родне куће Степе Степановића у Кумодражу уврсти у редован план ђачких екскурзија.

Поделите вест: