OPŠTINA VOŽDOVAC PRIJEMOM MALIŠANA OBELEŽILA DEČJU NEDELjU

Tradicionalnim prijemom voždovačkih predškolaca i đaka u Svečanoj sali opštine Voždovac, na simboličan način obeležena je Dečja nedelja. Mališane, koji su došli u organizaciji Udruženja „Prijatelji dece Voždovca“, u ime predsednika opštine Voždovac, primio je Miloš Stojanović, član Veća zadužen za predškolske i školske ustanove.

Deca starije grupe iz vrtića „Pinokio“ imala su priliku da, u otvorenom razgovoru, pitaju sve što ih interesuje i daju predloge kako urediti okolinu. Oni su se pohvalili didaktičkim materijalom koji u okviru Montesori programa, koriste u svom vrtiću. Kako je objasnila direktorka PU „Čika Jova Zmaj“ Lidija Hutović, upravo Vrtić „Pinokio“ sa Voždovca, prvi je u Beogradu koji vaspitava i obrazuje grupu mališana po Montesori programu, uz svkodnevne vežbe iz praktičnog života, vežbe iz matematičke i jezičke oblasti, eksperimente iz prirodnih nauka, istorije, geografije…

Posle najmlađih, Stojanović je primio delegaciju đačkog parlamenta osnovnih škola, podsetivši ih da je Opština u prethodnom periodu uradila mnogo na uređenju njihovih škola – renovirala toalete, postavila nove ograde, zamenila krovove i još mnogo toga što je bilo neophodno. Učenici su se interesovali o mogućnostima uređenja zelenih površina, sportskih terena, postavljanju koševa gde nedostaju i dodatnog broja računara u svojim kabinetima informatike.

Srednjoškolci iz voždovačkih gimnazija i stručnih škola postavljali su nešto ozbiljnija pitanja koja se tiču budžeta, sportskih aktivnosti, turizma. Miloš Stojanović je učenike pozvao da i narednih godina učestvuju u besplatnim sprotskim sadržajima, koje im opština Voždovac omogućava tokom letnjeg i zimskog raspusta, a podržao je i predlog da se obilazak rodne kuće Stepe Stepanovića u Kumodražu uvrsti u redovan plan đačkih ekskurzija.

Podelite vest: