ВОЖДОВАЦ ПРВА БЕОГРАДСКА ОПШТИНА КОЈА ЈЕ ОБЕЛЕЖИЛА ПАРКИНГ МЕСТА ЗА ТРУДНИЦЕ

Градска општина Вождовац је прва београдска општина која је подржала иницијативу трудница и обележила седам специјализованих паркинг места за будуће маме.

„Са задовољством смо подржали ову иницијативу. Од неколико места које општина има испред зграде у Устаничкој, једно смо уступили трудницама. У сарадњи са Домом здравља Вожовац обележили смо паркинг места за труднице испред гинеколошког одељења у Криволочкој и здравствених амбуланти „Степа Степановић“ и  Јајинци, које имају гинекологију. Полицијска управа Вождовац је уступила једно место за труднице, као и Спортски центар „Вождовац“  на Бањици и „Вождовачки центар – Шумице“, рекао је данас председник општине Вождовац Александар Савић. Он је додао да Општина, улагајући у уређење школа, велику пажњу поклања најмлађим Вождовчанима и условима њиховог школовања.

Председница Удружења „Мамин сан“ Данка Тодоровић се захвалила општини Вождовац и саопштила да од данас у Београду има 16 паркинг места за труднице, која су специјално обележена. Она је додала да се јављају и друге општине да подрже иницијативу трудница и да се нада да ће до краја године на територији целог Београда бити обележена посебна места за труднице.

Председник Савић је потом најјактивнијој трудници у кампањи за паркинг места, уручио Џангл (Jungle) колица за бебу – поклон од компаније Форма ВС, позвавши је да наредних месеци ,заједно са својом бебом, посети Општину.

Поделите вест: