КАЦИГЕ ЗА МОТОРИСТЕ У АКЦИЈИ „СИГУРНО ЈЕ БЕЗБЕДНО“

Општина Вождовац je данас мотористима поклонилa 45 кацига са прибором за мотоциклисте у оквиру акције „Сигурно је безбедно“, коју спроводи већ другу годину са циљем повећања безбедности учесника у саобраћају.

Кациге је на платоу испред Општине поделио председник Александар Савић, заједно са в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмином Милошевић и чланом Већа општине задуженим за саобраћај Рељом Огњеновићем.

„Током прошле године у оквиру акције Сигурно је безбедно поделили смо пакете прве помоћи за возаче, флуоресцентне прслуке, ротационе лампе и светлосну сигнализацију за трактористе из подавалских насеља. Вождовачким родитељима уручили смо на поклон седишта за бебе, а запосленима у ДЗ „Вождовац“ и ПС „Вождовац“ блутут слушалице“, рекао је председник општине Вождовац Александар Савић.

„Желим да похвалим руководство општине Вождовац као и локални Савет за безбедност који због бројних и квалитетних активности спада у најбољи Савет у Србији. Ово је још један вид бриге Општине према грађанима, као што бих истакла и прошлогодишњу активност када је за 1700 првака одржана представа „Пажљивкова правила у саобраћају“. Будући да су мотористи рањива категарија учесника у саобраћају ова подела кацига и комплета потврђује слоган кацига главу чува. И убудуће ћемо имате бројне актвности са свим учесницима саобраћаја на Вождовцу“ истакла је Јасмина Милошевић.

„У наредној години већу пажњу добиће наши бициклисти. Радимо и бициклистичке стазе свуда по граду, а због великог интересовања грађана поново ћемо спровести акцију поделе ауто седишта за бебе и кацига за мотоциклисте“, рекао је Реља Огњеновић.

Општина овом акцијом жели да скрене пажњу на неопходност коришћења заштитне опреме возача у саобраћају, а све у циљу да Вождовац постане сигурније и безбедније место за живот, додао је Савић.

Поделите вест: