СВАКИ ДЕСЕТИ ПРВАК ГЛАВНОГ ГРАДА ЈЕ ВОЖДОВЧАНИН

Почетак школске године на општини Вождовац за 1804 уписана првака, увеличан је приредбама у свих 18 основних и специјалних школа, као и уручивањем лепих и корисних поклона за почетак школовања –  ђачких ранчева и перница које је Општина припремила за свако дете.

„Вождовац се поноси са повећаним бројем уписаних ђака  – првака у односу на прошлу годину и сазнањем да је свако десето дете од укупно уписаних ученика првих разреда у Београду, наш ђак“, истакао је председник Градске општине Вождовац Александар Савић, поздрављајући ученике који први пут седају у школске клупе у вождовачкој основној школи „Бранислав Нушић“.

Радост уписаних првака на Вождовцу увеличана је приредбама у свих 18 основних и специјалних школа, као и уручивањем лепих и корисних поклона за почетак школовања,  у знак добродошлице у свет одраслих –  ђачких ранчева и перница које је Општина припремила за свако дете.

Истакавши да је Општина традиционално била расадник успешних спортиста, уметника и научних радника, Савић је поучио мале школарце да се истичу у школским и ваншколским активностима.

Он им је обећао да ће Општина осим нове ограде, бетонираних прилазних стаза и степеница и уређене фасаде, са којима их је дочекала овог септембра,  у наредним месецима још више помоћи школу како би се унапредио, обновио и осавременио њихово боравак у школи.

Све прваке на Општини дочекале су школе у којима се током лета вредно радило на  реновирању, санацији и обнављању, захваљујући напорима општине Вождовац, а посебан акценат стављен је на  новим учионицама, салама, тоалетима и сигурним школским двориштима

Поделите вест: