ХИТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА 400 МЕТАРА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ НА ВОЖДОВЦУ

Због честих кварова на цевоводу, који су становнике Белог потока и осталих подавалских места у последња два месеца остављали без воде, ЈКП „Београдски водовод и канализација“  реконструисаће водоводну мрежу у дужини од 400 метара до црпне станице Пиносава.

Хитна замена полиетиленских цеви пречника 160мм , новим челичним пречника 300мм почеће у суботу,  11. августа и трајаће до половине септембра.

На састанку мештана Белог потока и Пиносаве, који је одржан на иницијативу председника ГО Вождовац Александра Савића, грађанима су се обратили генерални директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Драган Ђорђевић, извршни директор за водоводни систем  Павле Јанковић, руководилац сектора одржавања водоводне мреже Бранимир Севић и заменик директора командно пословног центра Влада Милошевић.

Они су објаснили да је узрок проблема често пуцање цеви које су постављене 2008. године, а које су од неадекватног материјала. Њиховом заменом, у које ће „Београдски водовод и канализација“ уложити 10 милиона динара обезбедиће се несметано водоснабдевање.

Краткорочни циљ је да комплетан цевовод од 2.300 метара замени пре зиме, како би се предупредили проблеми који могу настати услед ниских температура.

Након тога, планирано је  да се уради проширење и укључење на магистрални вод  Младеновац, што ће трајно решити проблеме у водоснабдевању, закључено је на састанку одржаном у МЗ „Бели поток“.

Поделите вест: