НАЈБОЉИ УМЕТНИЦИ И ЗАБАВЉАЧИ МАМИЛИ ОСМЕХЕ ДЕЦИ И ОДРАСЛИМА

          Манифестација „Вождовачке летње вечери“ у Шумицама после месец дана трајања има своју сталну публику. „Као некад“, чули су се коментари презадовољних  грађана који се сећају деценија када се у „Шумицама“ одвијао богат културни живот. Да измаме осмех, аплауз и емоцију свих генерација и узраста, побринули су се најбољи артисти нашег града.

Атријум Установе „Вождовачки центар – Шумице“ и овог пута био је пун малишана који су са пажњом пратили славног илузионисту Михајла Меџика, победника Београдског фестивала магије.  Ипак, магија је остала неоткривена а малишани су се слатко смејали и дивно забављали. Песници Драгољуб Станковић, Душанка Мијајловић, Сања Радојковић и Горан Витић говорили су своје стихове – веселе, духовите и забавне, а са децом се дружио и омиљени дечији забављач – Пеђолино.

У холу „Шумица“ отворена је прва самостална продајна изложба Јоване Вељковић, ученице ОШ „Арчибалд Рајс“.

Програм за старије остаће упамћен по самосталном наступу  поп певача и талентованог тенора Петра Јојића.

Књижевни клуб „Скадарлијска боемија“ са Вождовца, извео је реситал „Стојте галије Царске“. У част стогодишњице смрти славног Милутина Бојића, програм родољубиве поезије  приредила је Катарина Бранковић.

И недеља је била у знаку поезије. Песникиња Сања Радојковић је са својим пријатељима уприличила лепо песничко – поетско вече. Себе је представила вождовачкој публици  програмом „Поезија је моја бајка“ коју чине стихови родољубиве, љубавне, духовне и боемске  поезије.

Поделите вест: