ПОНУЂЕНА РЕШЕЊА ЗА ПРОБЛЕМЕ СА БЛОК ВОДОМЕРИМА И РАСТУРОМ ВОДЕ НА ОДРЖАНОЈ ТРИБИНИ СА ГРАЂАНИМА

У просторијама Месне заједнице „Раковица“, данас су председник Градске општине Вождовац Александар Савић и извршни директор ЈКП „Водовод и канализација“ Милорад Милошевић, у присуству члана Градског већа Иване Томић, одржали трибину са грађанима подавалских насеља, на тему начина решавања проблема са блок водомерима и растуром воде. Бројни заинтересовани грађани имали су прилику да поставе питања, као и да се упознају са Одлуком о условима и начину измирења дуговања за потрошњу воде корисника прикључених на технички неусловне мреже које се снабдевају водом из градског водовода преко прикључака са блок водомера.

Председник Александар Савић поздравио је све присутне и истакао да ће Општина учинити све што је у њеној моћи како би се овај проблем решио на обострани интерес грађана и Београдског водовода. „Реализацијом ове градске oдлуке биће решена заостала дуговања за потрошену воду. Сви судски поступци везани за дуговања за неплаћене рачуне биће обустављени и укинуте фактуре за растур воде у периоду од 1. јануара 2002. године, па све до данас, јер је то намет на ваш џеп“, рекао је Савић. Према његовим речима, сви грађани ће бити писмено обавештени о начину измирења дуговања. Такође,  грађани ће бити ослобођени плаћања будућег пројекта, прикључка и одржавања нове водоводне мреже, док ће о свом трошку изабрати адекватног извођача радова.

На многа питања која су се односила на будући начин измирења рачуна, Милорад Милошевић из Београдског водовода је одговорио да ће новим обрачуном потрошене воде бити прецизирано шта су грађани реално потрошили, а шта су претплатили. „Сви корисници који су до сада плаћали растур воде биће обештећени на тај начин што ће им вишак утрошених средстава бити урачунат у претплату.“

Одлуком коју је  недавно усвојила Скупштина града Београда створен је правни основ да сви грађани који имају проблем са водомерима, неусловним мрежама, високим рачунима и растуром воде системски реше овај проблем.

Поделите вест: