КЊИГА „СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО“ АУТОРА ВЕСЕЛИНА ЏЕЛЕТОВИЋА ПРЕДСТАВЉЕНА НА ВОЖДОВЦУ

Књига „Српско срце Јоханово“ Веселина Џелетовића представљена је синоћ у атријуму Установе „Вождовачки центар – Шумице“ , у оквиру манифестације „Вождовачке летње вечери“ која ће трајати све до краја августа. Књижевни час отворио је кантаутор Миливоје Мрдаковић – Леми емотивним српским песмама.

Окупљеним грађанима заинтересованим за судбину свога народа на Косову и Метохији, аутор књиге је представио живот српске породице, једине преостале у селу, причу о Немцу Јохану који носи срце Србина, киднапованог на Косову и Метохији 1999. године.

Ово потресно сведочанство о страдању Срба у „Жутој кући“ имало је преко 300 промоција широм Србије. Како се у књизи наводи, прве податке о трговини органима проследио је Јохан кога су снови донора – Србина Јована водили од Италије, преко Косова до Албаније. Роман написан по истинитом догађају преведен је на више страних језика, испеван уз различите инструменте, а очекује се и екранизација истог.

Присутни љубитељи писане речи имали су прилику да им купљене књиге потпише аутор ове потресне истините приче која ће остати као доказ страдања Срба на Косову и Метохији.

На велико задовољство најмлађих Вождовчана, исте вечери од 19 часова одржана је представа „Вече кловнова“.

Поделите вест: