KNjIGA „SRPSKO SRCE JOHANOVO“ AUTORA VESELINA DžELETOVIĆA PREDSTAVLjENA NA VOŽDOVCU

Knjiga „Srpsko srce Johanovo“ Veselina Dželetovića predstavljena je sinoć u atrijumu Ustanove „Voždovački centar – Šumice“ , u okviru manifestacije „Voždovačke letnje večeri“ koja će trajati sve do kraja avgusta. Književni čas otvorio je kantautor Milivoje Mrdaković – Lemi emotivnim srpskim pesmama.

Okupljenim građanima zainteresovanim za sudbinu svoga naroda na Kosovu i Metohiji, autor knjige je predstavio život srpske porodice, jedine preostale u selu, priču o Nemcu Johanu koji nosi srce Srbina, kidnapovanog na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Ovo potresno svedočanstvo o stradanju Srba u „Žutoj kući“ imalo je preko 300 promocija širom Srbije. Kako se u knjizi navodi, prve podatke o trgovini organima prosledio je Johan koga su snovi donora – Srbina Jovana vodili od Italije, preko Kosova do Albanije. Roman napisan po istinitom događaju preveden je na više stranih jezika, ispevan uz različite instrumente, a očekuje se i ekranizacija istog.

Prisutni ljubitelji pisane reči imali su priliku da im kupljene knjige potpiše autor ove potresne istinite priče koja će ostati kao dokaz stradanja Srba na Kosovu i Metohiji.

Na veliko zadovoljstvo najmlađih Voždovčana, iste večeri od 19 časova održana je predstava „Veče klovnova“.

Podelite vest: