НАСЕЉЕ БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ ПОСЛЕ 40 ГОДИНА ДОБИЈА НОВИ ПОЖАРНИ ПУТ И ПРУСТУПНЕ СТАЗЕ

Пожарни пут дужине 1.200 метара и приступне стазе између зграда у Улици Браће Јерковић од бројева 191 до 225 на Митровом брду, које су биле оштећене и у веома лошем стању, после 40 година од изградње насеља, ускоро ће добити изглед какав заслужују. Бројним притужбама грађана на рачун неприступачности улазима, изашли су у сусрет члан Већа ГО Вождовац Момир Ћировић и секретар МЗ „Митрово брдо“ Миленко Аврамовић, на чију иницијативу је општина Вождовац одвојила средства за уређење и асфалтирање приступних саобраћајница.

Земљане радове које изводи ЈКП „Београд пут“, заједно са сарадницима, обишао је члан Већа општине задужен за саобраћај, асфалтирање и јавни градски превоз Реља Огњеновић. Он је том приликом разговарао са задовољним станарима овог дела Вождовца, који су исказали захвалност што се њихов крај сређује први пут од изградње насеља седамдесетих година прошлог века. Огњеновић је рекао да је Општина ове године обезбедила око 100 милиона динара које ће усмерити на асфалтирање некатегорисаних путева, приступних и интерних саобраћајница у деловима Вождовца који више деценија нису обнављани. У Улици Раде Вранешевић раније је урађен асфалт, а ускоро ће бити исцртана и хоризонтална сигнализација.

Поред тога, постављањем дечијег игралишта, ограђеног терена за мали фудбал, теретане на отвореном, као и столова за шах са клупама у Улици Драгице Кончар од бр. 1 до 11, млађим, као и старијим житељима насеља Браће Јерковић биће знатно побољшани услови становања, спортских садржаја и рекреације.

Ових дана поменуте радове средствима Града Београда, изводе радници ЈКП „Зеленило Београд“, док је ЈКП „Инфостан и технологије“ ангажовао раднике на постављању рампи за инвалиде на појединим улазима, све на иницијативу ГО Вождовац.

Поделите вест: