УСТАНОВЉЕНА СТАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЕКО ДАНИ НА ВОЖДОВЦУ“

На 8. седници Скупштине општине Вождовац, одржаној у петак 16. јуна 2017. године, одборници су прихватили предлог члана Већа Бојана Младеновића, да се у сталне манифестације у области заштите животне средине уврсти „Еко дани на Вождовцу“.

Младеновић је предлог образложио потребом за унапређењем животне средине на подручју општине Вождовац, као и подизањем еколошке свести код грађана, привредних друштава и правних лица са Вождовца. Поред тога, ова манифестација има за циљ допринос побољшању квалитета живота, стварању зелених оаза унутар стамбених комплекса у градском делу Општине, унапређењу еколошких, спортских и осталих друштвених садржаја.

Поред тога, одборници су изгласали Одлуку о консолидованом завршном рачуну буџета ГО Вождовац за 2016. годину, као и Одлуку о трећем ребалансу буџета за 2017. годину. Ребаланс је предложен да би се у приходној страни буџета укључили трансфери од Републике за финансирање активности Повереништва за избегла и расељена лица, као и трансфери Скупштине града за покриће трошкова рада слиужбе матичара.

На данашњој седници Скупштине донето је Решење о именовању Зорана Иваниша за директора Установе „Вождовачки центар-Шумице“, док је за директора Јавног предузећа „Пословни центар-Вождовац“, именован Милан Тадић.

Поделите вест: