БОГАТА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА НА АВАЛСКОМ ТОРЊУ

Свечаном отварању новоизграђеног спортско – туристичког комплекса на Авали, данас су присуствовали  министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић и градоначелник Синиша Мали, док је у име председника Градске општине Вождовац Александра Савића, присуствовао Вук Мирчетић.

На простору испред Авалског торња изграђени су нови спортски терени за кошарку, одбојку и рукомет са трибинама, теретана на отвореном, лифт за особе са колицима и дечији парк, а у подножију торња  – сувенирница, кафе, етно галерија, банкомат, благајна и дечија играоница.

Министар Расим Љајић је рекао да Авала постаје значајна туристичка дестинација коју је ове године у мају посетило 10 одсто туриста више него у мају претходне године. Он је најавио да ће радови на уређењу комплекса и стварању нових садржаја бити настављени тако да Торањ на Авали буде атрактиван за посетиоце и током зимског периода.

Градоначелник  је истакао да је Авалски торањ одмах по изградњи 1965. године постао симбoл Београда и да су недостајали пратећи садржаји.

„До сада их није било, али то смо успели да променимо. То је део наше стратегије, да привучемо што већи број туриста и да повећамо број атракција у Београду“, рекао је Синиша Мали.

Осим ових садржаја, у непосредној близини Торња на Авали налази се црква брвнара посвећена Светом Деспоту Стефану Лазаревићу. Црква је изграђена на иницијативу грађана Вождовца уз значајну подршку  Општине и ангажовање председника МЗ Бели поток Драгана Илића.

Поделите вест: