УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ ШКОЛАМА ЗА УЧЕШЋЕ У ШКОЛСКОМ СПОРТУ

Свечана додела награда за најуспешније школе које су током школске 2016/2017. године освојиле прва три места у оквиру програма „Школски спорт“, одржана је данас у Свечаној сали општине Вождовац.

Пехаре, дипломе и мајце првопласираним екипама на школским спортским такмичењима у рукомету, малом фудбалу, атлетици и Малим олимпијским играма, уручили су члан Већа задужен за спорт и омладину Милан Тодић, председник Актива директора основних школа Вождовац Данијела Чоловић и председник Удружења педагога физичке културе општине Вождовац Дејан Марсенић.

У конкуренцији основних школа прво место је освојила ОШ „Милан Ђ. Милићевић“, друго ОШ „Бора Станковић“, док је треће место заузела ОШ „Карађорђе“. Најбоље пласиране средње школе су Друга економска школа, Дванаеста београдска гимназија и Осма београдска гимназија.

Градска општина Вождовац и Удружење педагога физичке културе општине Вождовац, трећу годину заредом успешно спроводе програм „Школски спорт“ у свим вождовачким школама.

Општина је и ове године са спортским клубовима покренула акцију „Спортско лето на Вождовцу 2017“, у оквиру које ће малишани моћи током распуста бесплатно да тренирају спорт за који се определе.

Поделите вест: