ОДРЖАН ЈАВНИ СКУП СА ГРАЂАНИМА БАЊИЦЕ

Председник  ГО Вождовац Александар Савић одржао је данас збор грађана на Бањици, у коме су учествовали и градски менаџер Горан Весић, директор ЈКП „Градске пијаце“ Иван Сочо и народни посланик Владимир Ђукановић. Они су одговарали на сва питања и примедбе становника овог дела Вождовца.

Председник Савић је у обраћању присутним становницима Бањице понудио предлоге решења постојећих проблема. „Будући да је Бањица једно велико насеље и да има много проблема, нарочито овде у Пет солитера, ја бих вас замолио да поставите нама питања, немојте да се устручавате, ми смо овде због вас и ми се трудимо да као одговорна општинска власт решимо ваше проблеме. Дали сте нам подршку и ми ту подршку морамо да узвратимо. После 40 година уређујемо прилазне стазе вашим зградама, противпожарне путеве и подземне тунеле. Покушавамо да решимо и проблем нелегалне продаје. Ми ћемо се потрудити да у склопу реконструкције бањичке пијаце направимо паркинг онако како је најбоље за вас, а то је подземна гаража. Постављају се улазна врата, то се наставља и у наредном периоду у договору са председницима скупштина станара. Општина Вождовац планира и изградњу дома здравља, пројекат ће бити наш, а средства ћемо тражити од Града Београда“, рекао је Савић.

Он је подсетио да су завршени радови у Булевару ослобођења 39 – 43, 106 – 112 и  150 – 156. Код бројева 76 – 82 урађени су прилази, остало је да се дода ливени асфалт. Код бројева 60-66 , у току следеће недеље биће урађен десни тротоар иза пролаза.

Председник Александар Савић је говорио и о радовима на канализационој мрежи који се обављају у неколико фаза – прва обухвата изградњу деонице фекалне канализације у Пауновој улици, друга спајање са Булеваром ослобођења, а трећа изградњу секундарне мреже у Улици породице Трајковић. Прве две фазе би требало да буду завршене ове године и коштају 12 милиона динара. Када буде завршена и трећа фаза радова око  500 домаћинстава коначно ће добити канализацију. Улагано је у претходном периоду и по бањичким школама, а крајем прошле године базени на Бањици враћени су у надлежност Општине.

Грађани су на крају састанка имали прилику да дају своје предлоге и захтеве, као и да закажу пријем код председника који се одржава сваког уторка. Они су се захвалили руководству  на издвојеном времену, жељи и великом труду како би Вождовац постао лепше место за живот.

Поделите вест: