ПОЧЕЛО УРЕЂЕЊЕ ПРИСТУПНИХ ПУТЕВА НА БАЊИЦИ

Асфалтирање некатегорисаних путева, приступних и интерних саобраћајница на Бањици, почело је пре 10 дана и у пуном је јеку.

Радове у Булевару ослобођења од броја 150 до броја 156, обишли су председник Градске општине Вождовац Александар Савић и члан Већа задужен за саобраћај Реља Огњеновић.

Председник Савић је рекао да је Општина, на иницијативу грађана, започела реконструкцију прилазних путева, који од изградње насеља нису обнављани.

„Општина Вождовац је својом одговорном политиком, онако како је спроводе Влада Републике Србије и Град Београд, одлучила да преузме надлежност над некатегорисаним путевима и да уреди пролазе између зграда и гаража, како би грађани могли да их користе несметано и безбедно. Издвојили смо 80 милиона динара да бисмо средили око 20 оваквих пролаза на Бањици, а затим и на Митровом Брду, у Браће Јерковић и насељу Кумодраж“, казао је Савић.

Члан Већа Реља Огњеновић je најавио да ће након прве фазе радова, који треба да буду завршени до краја септембра, Општина уредити паркинге, а у трећој фази приступиће се реконструкцији уличне расвете.

Припремни радови на реконструкцији прилазних путева завршени су у Булевару ослобођења 39 – 43, а асфалтирање ће бити урађено током викенда. У наредном периоду радиће се приступни путеви у Булевару ослобођења 60 – 66, 76 – 82  и 106 – 112, паргинг у Пауновој улици преко пута блока 72 -86, паркинг у Црнотравској код пијаце и блокови 1 – 3 и 5 -7 у Баштованској улици.

Поделите вест: