МАНИФЕСТАЦИЈА „ОСМЕХНИ СЕ ЗДРАВО“ ОДРЖАНА НА ВОЖДОВЦУ

Широм Србије од 15. до 21. маја обележава се Недеља здравља уста и зуба под слоганом „Осмехни се здраво“ у оквиру које се реализују активности које имају за циљ унапређење и очување оралног здравља. Носиоци и координатори на територији сваке општине су службе стоматолошке заштите домова здравља уз активно учешће приватне стоматолошке праксе, локалне заједнице, приватног сектора и удружења грађана.

Стоматолошка служба Дома здравља „Вождовац“ наставља традицију обележавања бројним активностима у којима су најактивнија деца предшколског и основношколског узраста, али и  васпитачи, наставници и родитељи.

Децу и све присутне у Скупштинској сали поздравиле су директорка Дома здравља „Вождовац“ Невенка Величковић и члан Већа општине Вождовац Ивана Бањац. „Драго ми је што вас видим у оволиком броју. Општина Вождовац подржава све акције које имају за циљ да кроз игру и песму малишани стекну здраве и правилне навике још од раног детињства. Општина и Дом здравља имају јако добру сарадњу и овај догађај је заправо резултат тога“, рекла је Бањац.

Све превентивне мере и активности које се спроводе током целе године од стране стоматолошких тимова представљене су ове недеље, а деца се мотивишу да своје знање о правилној хигијени и исхрани  прикажу путем литерарних радова и цртежа. Најбољи међу њима данас су и награђени.

У оквиру данашњег дружења деца из вождовачких вртића и школа извела су неколико скечева и рецитација, а онда су се дружили са дечијим аниматором Пеђолином.

Поделите вест: