ВОЖДОВАЧКИМ ШКОЛАМА ПРЕДСТАВЉЕН СИСТЕМ МЕДИС

Директорима вождовачких основних школа данас је у ОШ „Карађорђе“, представљен Мултимедијални едукативни интерактивни систем, који ствара могућност да се настава природних наука осавремени, учини ефикаснијом и разумљивијом ученицима.

Презентацији Система који је представљен у координацији са Министарством просвете, Секретаријатом за образовање и дечију заштиту и Активом директора вождовачких основних школа, присуствовао је и члан Већа општине Вождовац задужен за предшколске и школске установе, Милош Стојановић. Он је подсетио да је Општина до сада уложила знатна средства у уређење школа и омогућила ученицима боље услове за учење и напредовање и изразио заинтересованост да се МЕДИС систем имплементира у наставни процес вождовачких школа, у циљу подизања квалитета наставе и овладавања различитим знањима.

Домаћин одржаног предавања, директор ОШ „Карађорђе” Милан Жегарац, поздравио је све директорe вождовачких основних школа који су се одазвали позиву, као и Љубомиру Адамову, директору фирме Аge, који је презентовао МЕДИС систем. Директори су се упознали са овим системом који је алат за савремено образовање и помоћу кога савремене информационо-комуникационе технологије ђацима приближавају  изучавање природних и других наука. Он не симулира, већ реално приказује експерименте из наука фузике, хемије, биологије  и екологије, што представља предуслов успеха.

Презентацији су присуствовали и партнери других школа, како би се упознали са значајем овог система, као и јеромонах Виталије из Манастира Студеница, који потпомаже његову имплементацију.

Поделите вест: