ШКОЛА ЈАВНИХ ПОЛИТИКА ЗА СТУДЕНТЕ

Друга по реду Школа јавних политика почела је 9. маја 2017. године предавањима на Факултету  политичких наука. Школу су организовали Канцеларија за изучавање јавне управе и локалне самоуправе, Група за анализу и креирање јавних политика и Студентска унија ФПН, уз подршку Градске општине Вождовац. Предавања ће се одржавати на Факултету политичких наука, док ће један део наставе бити организован и у општини Вождовац.

Slika1Ова школа се бави питањима функционисања локалних самоуправа, организовањем локалних парламената, надлежности општина и градова, и других релевантних тема. За школу су одабрани студенти са предзнањем из поменутих области. Циљ пројекта је да се учесници, кроз похађање инетрактивних предавања, радионица и симулацију рада, ближе информишу о начину на који локална самоуправа, у овом случају једна градска општина функционише, о значају и правцу реформе локалне самоуправе, као и да кроз обилазак општине стекну практична знања о томе на који начин раде општинске службе.

Школу су данас отворили Милан Тодић, члан Већа Градске општине Вождовац, Тања Тодоровић из Канцеларије за изучавање јавне управе и локалне самоуправе, Тамара Вуков из Групе за анализу и креирање јавних политика и Катарина Михајловић из Студентске уније ФПН.

Поделите вест: