ВРТИЋ „МАЛА СИРЕНА“ У НАСЕЉУ СТЕПА СТЕПАНОВИЋ ДОБИО МОДЕРНУ САМОСТАЛНУ КУХИЊУ

Објекат „Мала сирена“ Предшколске установе „Чика Јова Змај“, у насељу Степа Степановић, добио је модерну самосталну кухињу, где ће се од данас спремати  комплетни оброци за 500 деце из овог вртића. Нову кухињу су обишли секретар за дечију заштиту и образовање Славко Гак, члан Већа општине Вождовац задужен за предшколске и школске установе Милош Стојановић и директорка ПУ „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић.

Славко Гак је изразио уверење да ће захваљујући новој савременој кухињи, деца у вртићу „Мала сирена“ добијати још боље и квалитетније оброке. „У наредном периоду наш задатак ће бити да све кухиње у предшколским установама, како централне, тако и самосталне, буду модернизоване“ – рекао је секретар при обиласку простора где се спрема храна за малишане.

Директорка Хутовић је објаснила да је нова кухиња од великог значаја за Предшколску установу „Чика Јова Змај“, јер се побољшава начин припреме хране, а самим тим и исхрана деце је квалитетнија“. Према њеним речима, за набавку опреме за ову и све друге кухиње у вождовачким вртићима Секретаријат за дечију заштиту и образовање уложио је око 7 милиона динара, што ће допринети растерећењу капацитета припреме оброка.

За 5.700 деце на Вождовцу, колико их је уписано у осталих 29 објеката Предшколске установе, сви оброци се припремају у две централне производне кухиње.

Поделите вест: