ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ НА ВОЖДОВАЧКОМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

Данас је Основна школа „Филип Филиповић“, уз подршку Градске општине Вождовац и Националне службе за запопшљавање, била домаћин Сајма образовања на коме су се представиле бројне београдске средње школе и гимназије.

Циљ овог сајма јесте да помогне ученицима завршних разреда основних школа, који још увек нису одлучили чиме ће се у будућности бавити, да се на један лакши и непосреднији начин, уз дружење са вршњацима и посетом штандовима, упознају са понудама занимања одређених школа.

Сад већ традиционални сајам образовања отворио је директор ОШ „Филип Филиповић“ Душан Кићовић, у присуству члана Већа општине Вождовац задуженог за школске и предшколске установе Милоша Стојановића. Они су поздравили велики број присутних будућих средњошколаца и њихове родитеље, изразивши уверење да је ово најбољи начин да се упознају са образовним профилима и смеровима које средње школе нуде и тако лакше пронађу право занимање и смер будућег школовања.

Поред штандова, део простора учионица претворен је у радни простор, где су будући средњошколци из прве руке имали прилику да виде како се обавља практична настава у појединим средњим школама. Као и ранијих година, занимљиво су се представили и на велико интересовање наишли будући фризери, козметичари, зубни техничари, дизајнери коже и текстила, фармацеути, графичари и други.

Поред Сајма образовања, члан Већа Милош Стојановић данас је посетио и Основну школу „Данило Киш“ у насељу Степа Степановић, где је одржано  Општинско такмичење из техничког и информатичког образовања. На тесту знања, вождовачки основци су имали прилику да покажу све што су у својим школама научили из области технике и информатике, а најбољи су добили заслужене дипломе.

Поделите вест: