ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗУЦУ, ПИНОСАВИ И БЕЛОМ ПОТОКУ КОНАЧНО ДОБИЈАЈУ ТРОТОАРЕ И НОВИ АСФАЛТ

Радови на постављању тротоара и асфалтирању главних улица у подавалским насељима Зуце, Пиносава и Бели поток су ових дана у пуном јеку. Тим поводом председник Градске општине Вождовац Александар Савић, заједно са чланом Већа задуженим за саобраћај Рељом Огњеновићем, обишао је данас радове које изводи ЈКП „Београд пут“ у улицама 14. Нова у Зуцу, 3. Нова у Пиносави и Васе Чарапића у Белом потоку.

Тренутно се поставља тротоар у Улици 14. Нова, а потом ће се скинути стари слој асфалта и урадити нови у дужини од 2600 метара, заједно са Улицом 1. Нова која ће такође бити санирана. У разговору са задовољним житељима Зуца, председник Општине је изразио уверење да ће после постављања тротоара који су недостајали, безбедност свих грађана, а нарочитo деце, бити знатно побољшана. „Овим желимо да ставимо до знања нашим грађанима да ни један део Вождовца неће бити запостављен и да ћемо улагати у инфраструктуру која је била занемарена у ранијим годинама“ – објаснио је Савић и напоменуо да је ове године Општина издвојила 100 милиона динара за изградњу некатегорисаних путева. Поред тога, ГО Вождовац је на себе преузела и уређење противпожарних путева који воде ка зградама у градском делу, а који нису у надлежности градских јавних предузећа.

Pinosava2Према наводима Реље Огњеновића, у Пиносави где је у току извођење радова на наставку тротоара од истуреног одељења ОШ „Васа Чарапић“ до цркве, биће ускоро асфалтирана Улица 3. Нова у дужини од 1800 метара.

Одборник СО Вождовац Горан Цветић захвалио је председнику Савићу што је изашао у сусрет потребама становника Пиносаве, којима ће коначно после много година и ова улица бити уређена.

„У Белом потоку је већ урађено 700 метара Улице Васе Чарапића, а намеравамо да до краја овог месеца завршимо радове у пуном профилу са постављањем подзида, у дужини од 1600 метара“ – навео је председник Општине при обиласку радова око Дома културе у овом насељу. Он је додао да ће ускоро и у Рипњу бити изграђено 20 аутобуских стајалишта, тамо где до сада нису постојала.

Поделите вест: