САВИЋ: ЈЕДИНО ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА МОЖЕМО ПОБОЉШАТИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА

У присуству великог броја заинтересованих грађана, вечерас је одржана трибина у Месној заједници „Бели поток“ o актуелним темама овог истоименог подавалског насеља. Уводну реч дао је председник Градске општине Вождовац Александар Савић, одговаравши на питања мештана у вези безбедности, саобраћаја и комуналне инфраструктуре,  заједно са државном секретарком Министарства унутрашњих послова Биљаном Поповић Ивковић, директором Дирекције за грађевинско земљиште и  изградњу Београда Браниславом Поповићем, извршним директором за пословно-техничку подршку  ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Милорадом Милошевићем и командиром Полицијске станице Бели поток Миланом Милетићем. Домаћин скупа био је председник МЗ „Бели поток“ Драган Илић.

Окупљеним грађанима на почетку се обратио председник Општине Александар Савић, изразивши задовољство што их види у тако великом броју. Њихово присуство показује како препознају оно што Општина и Српска напредна странка чине у последње три године за Бели поток, сва подавалска села и за цео Вождовац. „Како бисмо наставили даље овим темпом да од Белог потока направимо насеље које заслужујете, простране улице, лепу школу, да имате канализацију и водовод, морамо да радимо заједничким снагама. Ми смо са досадашњим радовима показали да, као општинска власт и руководство странке, бринемо о сваком вождовачком грађанину“- рекао је Савић. Он је пренео поруку премијера, а будућег председника Србије Александра Вучића, да једино заједничким снагама можемо побољшати квалитет живота и поручио да је управо он једини човек који то може и да оствари.

„Ми имамо још планова за ваше насеље, обећали смо да ћемо изградити уређај за пречишћавање отпадних вода и надамо се да ће он бити започет већ крајем ове године. Руководство водовода и канализације ће учинити све да се проблем блок водомера који мештани имају реши. Побринули смо се и да улице буду чисте, где год је контејнер био потребан поставили смо га, као и расвету, све са циљем да се бар мало побољша живот у Белом потоку. Бринемо и за вашу безбедност и зато је Општина одлучила да Полицијској станици поклони 4 нова аутомобила“ – рекао је Савић окупљеним мештанима.

Колико је у последње време безбедност побољшана објаснила је и државна секретарка Биљана Поповић Ивковић, која је и сама становник овог насеља. „Појачане су полицијске патроле, ухапшени су они који чине кривична дела и разбојништва, а за све то нам је потребна ваша сарадња, помоћ и информације, како би наше насеље било једно сигурно место за живот“ – поручила је секретарка Поповић Ивковић.

Директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић уверио је грађане Белог потока да ће за месец дана наћи извођача и потом објавити тендер за извођење радава на погону за пречишћавање отпадних вода, што ће решити велики проблем овог насеља: „Чим се изврши експропријација и добије грађевинска дозвола, кренућемо са почетком изградње, најкасније следеће године, можда и раније. Већ су издвојена финансијска средства у вредности од 170 милиона динара, што је велика инвестиција.“

Како је навео извршни директор из  ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Милорад Милошевић, упознат је са проблемима у водоснабдевању становника Белог потока и упозорио да се мора решити растор воде, који је заправо реално потрошена вода. Зато је потребно и у плану је да се изгради нова водоводна мрежа, како би свако имао свој водомер“ – навео је Милошевић.

Окупљени грађани на крају су упутили питања и добили конкретне одговоре, похваливши председника Општине који их често посећује и има разумевања за њихове проблеме. Савић се захвалио гостима трибине што су одвојили време и посветили га становницима Вождовца.

Поделите вест: