BRATSKI ODNOSI BELORUSIJE I GRAĐANA NA VOŽDOVCU

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić je danas imao čast da, zajedno sa svojim saradnicima, ugosti ambasadora Belorusije u Beogradu Vladimira Čuševa i savetnika Mihaila Kažura. Odmah na početku susreta podsetili su se svih napora koje je Belorusija učinila za srpski narod i kako se zahvalnost prepoznaje kod građana Voždovca.

Predsednik Aleksandar Savić istakao je značaj kontinuirane podrške Belorusije u teškim vremenima za našu zemlju. „Građani Voždovca su prepoznali trud i napor Vaše zemlje i nesebičnu pomoć koju ste pružili i koju dalje pružate Srbiji. To ne smemo zaboraviti i zato nastojimo da našu saradnju produbimo kroz oblast obrazovanja, kulture, privrede i turizma“ – rekao je Savić.

Beloruski ambasador Čušev je izjavio da na svakom koraku oseća zahvalnost srpskog naroda prema narodu Belorusije koji je pružio nesebičnu podršku za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.  On je istakao da Srbi i Belorusi nisu braća samo po slovenstvu i pravoslavlju, već i po stradanjima i patnji sa kojima su se obe zemlje suočavale.

Sastanku je prisustvovala i Voždovčanka Marija Tišma koja se zalaže za što bolje odnose dveju zemalja.

Na kraju posete, je dogovoreno da opština Voždovac bude domaćin prestavljanja beloruske kulture, istorije kroz manifestaciju „Dani Belorusije“ na Voždovcu.

Podelite vest: