POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANjU I SARADNjI IZMEĐU OPŠTINE VOŽDOVAC I KINESKE OBLASTI CANGNAN

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić danas je potpisao Memorandum o saradnji između Gradske opštine Voždovac i kineske oblasti Cangnan (Canghnan). Primivši sedmočlanu delegaciju privrednika iz Kine, predsednik Savić se zahvalio na poseti i pozdravio gospodina Čen Čua – predsednika Udruženja privrednika grada Venzhou (Wenzhou) u Republici Srbiji, kao i sve ostale članove prijateljske delegacije.

„Nadam se da ćemo ovim sporazumom definisati još bolju saradnju i produbiti odnose koje gradi naš premijer Vučić sa Narodnom Republikom Kinom. Zahvaljujem se što pridajete značaj ekonomiji i želite kao bratski narod da nam pomognete u ovim teškim trenucima. Vi ste velika zemlja, veliki narod i očekujemo još veću podršku, zato ste i na Voždovcu i u Srbiji uvek dobrodošli“ – rekao je predsednik Savić. On je napomenuo da se na Voždovcu u narednom periodu očekuje jedna značajna strana investicija u vidu velikog stambenog kompleksa na Banjici.

„Velika je čast da smo danas kod vas. Ovo je idealna prilika da vas pozovemo da dođete kod nas u našu oblast, gde će biti još prilika za zajedničku saradnju na obostrani interes. Prošle godine je naš predsednik Si Điping posetio vašu zemlju i kako su naši odnosi dobri i bratski i mi se nadamo da će naši odnosi posle ove posete biti jači i čvršći. Mi imamo u planu izgradnju jednog privrednog centra gde će investitori biti privrednici grada Vendžu “ – izjavila je Lin Čao Čao, zamenica gradonačelnika oblasti Cangnan.

PoklonMemorandum o razumevanju i saradnji potpisan je u cilju jačanja i razvijanja prijateljskih veza i saradnje dva naroda, a u skladu sa principima jednakosti i obostrane koristi promovisaće razmenu i saradnju iz oblasti urbanizma, ekonomije, trgovine, nauke i tehnike, poljoprivrede, kulture i dr.

Prilikom susreta potpisnici Memoranduma potom su razmenili međusobne poklone i dogovorili se da u aprilu ili maju 2017. godine nastave zajedničke razgovore.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su zamenik predsednika Opštine Marko Sarić, predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković  i članovi Veća opštine.

Podelite vest: