МРЕЖА ПРИВАТНИХ ВРТИЋА КАО ПОМОЋ ПРЕДШКОЛЦИМА СА ВОЖДОВЦА

На иницијативу власника приватних дечјих вртића са територије општине Вождовац, општински члан Већа за предшколске и школске установе Милош Стојановић, организовао је састанак у згради Општине са циљем да се помогне родитељима неуписане деце у државне вртиће. Позиву на скуп су се одазвали помоћник градског секретара за образовање и дечју заштиту Данијела Марковић, директорка вождовачке Предшколске установе „Чика Јова Змај“ Лидија Хутовић и власници свих двадесет приватних вртића.

На првом састанку на коме је Општина била координатор све три стране, представници приватних вртића упутили су Данијели Марковић нека питања која се тичу субвенције Града Београда према њиховим установама.

Како је предложио Стојановић, оно што Општина може да понуди, као један вид помоћи приватним вртићима, јесте простор у центрима „Шумице“ и „Вождовац“ на Бањици, у којем би се одржавале разне радионице, ликовне секције и други едукативни садржаји за децу.

Закључак састанка је да ће Градска општина Вождовац оформити комисију на челу са Милошем Стојановићем, која ће имати задатак да обиђе све приватне вртиће са своје територије и направи њихову мрежу, која ће бити за добробит родитеља и деце са Вождовца. Уједно је договорен и наредни састанак са представницима Града и приватних вртића, у циљу даље међусобне сарадње.

Поделите вест: