ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ СЛАВНОГ ВОЈВОДЕ

У организацији Општинског одбора Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912 – 1920. године и Градске општине Вождовац, положени су венци на споменик војводи Степи Степановићу у насељу Кумодраж, поводом обележавања годишњице смрти великог српског војсковође.

Присутнима се на почетку обратио председник Општинског одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године Драган Спасић који је говорио о значају поновног оснивања Подружнице Кумодраж села.

Вук Мирчетић је, у име председника Привременог органа општине Вождовац Александра Савића, положио венац и захвалио се свима који су дошли да одају почаст војводи. „Срећан сам када видим оволики број деце, јер су они ти који настављају да чувају и преносе традицију“ – истакао је Мирчетић.

Венац је положио и председник Месне заједнице „Кумодраж село“ Драган Животић са сарадницима. „Радо ћу подржати поновно оснивање Подружнице и драго ми је да је сваке године све већи број деце овде“ – рекао је Животић.

Председник Републичког одбора Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912 – 1920. године Љубомир Марковић, положио је венац и подсетио окупљене на лик и велико дело војводе Степе.

Обележавање годишњице смрти славног војсковође завршено је пригодним програмом ученика Основне школе „Степа Степановић“, чији је директор Небојша Животић добио споменицу за истакнути труд и рад.

Поделите вест: