НА ВОЖДОВЦУ СЕ РАДИ ПУНОМ ПАРОМ И НЕДЕЉОМ

Председник Привременог органа Александар Савић, заједно са градским менаџером Гораном Весићем, обишао је данас радове на изградњи Регионалне здравствене станице „Јајинци“ и асфалтирање Улице Јакова Галуса у Раковица селу.

Како је планирано, Регинална здравствена станица „јајинци“ биће завршена до 15. априла 2016. године, када ће становници подавалских места коначно моћи све лекарске прегледе да обаве у близини својих домова.

Председник Александар Савић објаснио је да, захваљујући одговорној политици премијера Владе Александра Вучића, општина Вождовац има могућност да обезбеди довољно финансијских средстава за асфалтирање свих некатегорисаних путева на својој територији. „Општина је издвојила око 10 милиона динара за обављање снимања тих некатегорисаних путева, како бисмо могли да направимо план за наредне четири године којим би цео Вождовац био покривен инфраструктурном мрежом, односно асфалтом. Сада ћемо, према плану из прошле године, асфалтирати 48 краћих улица од 100 до 120 метара у подавалском делу, где их има највише. Радове свакодневно изводи ЈКП „Београд пут“. У наредном периоду издвојићемо, у сарадњи са Градом Београдом, још 100 милиона динара, како бисмо могли да асфалтирамо још 50 нових улица“ – рекао је Савић окупљеним грађанима. Он је додао да на Вождовцу током овог викенда радници раде и на другим грађевинама, као што је изградња дома здравља у Јајинцима, нови део школе са фискултурном салом у Кумодражу, нова сала у школи у Зуцу, канализација у Малој утрини, Јелезовачки и Кумодрашки колектор.

„Општина Вождовац је из средстава буџета које је добила од Града, издвојила 104 милиона динара за асфалтирање око 23 километра некатегорисаних путева, који су у надлежности Општине. Можда ти путеви јесу мали и не чини се да су важни, али за грађане који су газили блато, а не асфалт до својих кућа, они су итекако значајни“ – рекао је градски менаџер Горан Весић у обиласку радова. Он је похвалио општину Вождовац јер је одлучила да асфалтира и преко 23 километара некатегорисаних путева. „Веома сам задовољан што се ради сваки дан и суботом и недељом, а то је пракса свих градских јавних комуналних предузећа у последње време, како би се са послом што пре завршило“ – додао је Весић.

Становници ових улица данас су срдачно дочекали Весића и Савића, захвални што после низа година више неће газити блатњавим путевима до својих кућа, а деца каљава ићи до школе и назад.

Поделите вест: