ОБЕЛЕЖЕНО 160 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА СТЕПЕ СТЕПАНОВИЋA

У организацији Општинског одбора Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912 – 1920. године и Градске општине Вождовац, положени су венци на споменик војводи Степи Степановићу у насељу Кумодраж, поводом 160 година од рођења славног српског војсковође.

Председник Републичког одбора Савеза удружења потомака ратника Србије од 1912 – 1920. године Љубомир Марковић, положио је венац и подсетио окупљене на лик и велико дело војводе Степе.

Вук Мирчетић је, у име председника Привременог органа општине Вождовац Александра Савића, положио венац и захвалио се свима који су дошли да одају почаст војводи. „Градска општина Вождовац ће наставити да подржава ову и све манифестације које имају за циљ да сачувају културу и традицију. Руководство Општине се и до сада залагало за сваки део Вождовца, тако је и са Кумодражом, а пример томе је ангажовање Иване Томић као одборника Скупштине града Београда у претходном сазиву, чијом заслугом је коначно реконструисана кућа војводе Степе“ – рекао је Мирчетић.

Председник Општинског одбора Савеза потомака и ратника Србије од 1912 – 1920. године Драган Спасић захвалио се присутнима и упутио им позив да присуствују свечаном програму, који ће се истим поводом одржати 15. марта 2016. године у 17 часова у скупштинској сали општине Вождовац.

Венце су положили и представници Удружења ратних војних инвалида и резервних старешина Србије и Удружења српских војвода Земун.

Обележавању годишњице рођења војводе Степе присуствовали су представници Удружења ветерана ратника свих ослободилачих ратова Србије, као и представници ОО Савеза потомака и ратника свих 17 општина.

Поделите вест: